HVAD ER KENPO KARATE

Kenpo karate er et effektivt selvforsvars system som blev udviklet af Ed Parker i starten af 50`erne.

Kenpo betyder ”Knytnævens Lov” og karate betyder ”Tom Hånd”. Kenpo Karate er skræddersyet til os vesterlændinge, da systemet ikke nødvendigvis kræver at udøveren skal være ekstrem smidig da størstedelen af sparkene er lave, derudover er Kenpo udviklet på en sådan måde at systemet bliver skræddersyet til den individuelle udøvere dvs. systemet bliver tilpasset til os og ikke os der bliver tilpasset systemet, som man kender fra traditionel kampsport.

>> Johnny & Kim

>>Huk & Johnny

I Kenpo lærer man at forsvarer sig effektivt mod slag, spark og låseteknikker m.m. og systemet er forholdsvis flydende og kan være ekstremt hurtigt.

Hver teknik i kenpo er bygget op omkring en serie bevægelser, hvor man kan sige at der altid er back-up/ekstra ting i teknikken som kan virke overflødigt, men som er fordi man formoder at alle de ting man laver  i en presset situation ikke altid er 100% effektivt. Det gør at man aldrig kommer i en situation, hvor man ikke ved hvad man skal gøre. Det var også det som overrasket mange dengang kenpoen blev lanceret, systemet var ikke alene unikt i sine filosofier og koncepter, men også træningsmåden var helt anderledes end de traditionelle kampsystemer.

Kenpo karate betegnes ikke som en ”flot” stilart på højde med f.eks. Kung-fu på grund af at alle de ”flotte  bevægelser” er fjernet, da det er kenpoens filosofi at man ikke skal have noget i systemet som ikke direkte kan sammenkædes med et forsvar eller et angreb da dette vil forringe effektiviteten. For yderlige information omkring omkring Kenpo Karate, så kik forbi på en træningsaften eller send en mail.

>> Christian & Claus

Kort sagt er Kenpo nutidens måde at forsvare sig på, mod et grove overfald.